Descobreix el nostre casal d'estiu Científics Marins

Al nostre casal d’estiu de dilluns a divendres pots dur la teva canalla a passar-s’ho bé mentre aprenen a ser científics marins de la mà de les nostres monitores.

Per 8è any consecutiu seguim la col·laboració amb el Port de Calafat organitzant conjuntament un casal d’estiu per a què els xiquets i xiquets que viuen o estiuejen a l’Ametlla de Mar puguin fer activitats de descoberta de natura i del món de la mar, de la mà d’especialistes en temes marins com biòlogues marines o oceanògrafes, així com especialistes en lleure.

Després de l’experiència dels darrers anys provant diferents franges d’edat, enguany ajustem de nou les edats dels i les participants del casal. Aquest 2022 oferirem el casal per a xiquetes i xiquets de 5 a 14 anys, és a dir, de P5 (ja cursat) fins a 2n ESO, i repartits en grups d’edat per a poder adaptar els continguts i activitats a les necessitats i interessos de cada edat. El casal es dividirà en 4 o 5 grups d’edat de màxim 14 participants.

Aquest 2022 l’eix conductor del casal serà la Sostenibilitat dels Oceans, ja que volem que els xiquets i xiquetes (i les seves famílies de rebot) siguin conscients de la fragilitat dels ecosistemes marins, i aprenguin com podem garantir la sostenibilitat dels nostres mars i oceans, tot compatibilitzant les nostres activitats amb la conservació de la seva biodiversitat.

El nostre casal és molt especial, ja que no és sols un espai de lleure sinó que és un casal científic encarat al medi marí que té per objectiu que els infants aprenguin sobre el medi marí a través de l’observació, l’experimentació i l’snorkel com a activitat educativa. Sempre s’intenta donar una mirada multidisciplinar, no sols des de la branca de la biologia marina sinó de les ciències del mar, per tant parlarem de biologia, de física, de química, de geologia, de pesca, etc, i sempre amb una mirada local i de la realitat Mediterrània. És important conèixer els ecosistemes de casa nostra per tal de conservar-los, oi?

L’snorkel (la immersió lleugera amb ulleres i tub) és la nostra activitat estrella, ja que es practica cada dia una bona estona. És important que els vostres fills i filles se sentin còmodes nedant al mar perquè és una activitat obligatòria. Per a evitar que passin fred, i assegurar millor flotabilitat, és OBLIGATORI que cada participant porti el seu propi neoprè, així com les ulleres, tub i escarpins/calçat d’aigua (si no en disposeu ens ho podeu llogar) tal i com durien l’equipació a qualsevol altra activitat esportiva. D’aquesta forma fora del casal podeu seguir practicant l’activitat en família i us poden ensenyar tot lo après amb natros.

Quines novetats tindrem enguany? Ja sabeu que cada any ens agrada fer alguna cosa diferent: un any va ser incloure l’iniciació al caiac de mar, un altre l’iniciació a la vela, l’any passat vam regalar samarretes als i les participants…Doncs enguany les novetats seran: 

 1. Farem alguna sortida amb la nostra embarcació neumàtica, la Planctonsita, per tal d’ensenyar la costa des del mar i aprofitar per a fer mostrejos des de barca.
 2. Us oferirem un xec descompte del 10% si veniu aquest estiu a fer una sortida d’snorkel o un bateig de submarinisme en família amb nosaltres!
 3. Els vostres fills i filles poden acabar la setmana de casal amb la titulació Snorkel Diver de SSI gratis si abans del casal fan la part teòrica des de casa entrant a: https://www.divessi.com/es/divecenter/711292 on cal entrar i fer-se un perfil personal (posar totes les dades personals, foto i un mail de l’adult responsable per a que autoritzeu que facin el curs) i anar a l’apartat de Formació, a Cursos, i buscar el d’Snorkel Diver.

NOTA: Al nostre casal d’estiu complim la normativa que marca la Generalitat, decret 267/2016 així com la normativa per la prevenció de la COVID-19.

Quines activitats fem?

Snorkel

Snorkel cada dia per a descobrir la fauna i flora dels fons marins de l’Ametlla de Mar.

Aquesta activitat ocupa mig matí cada dia.

Caiac

Una sessió d’iniciació al caiac de mar cada setmana gràcies a la cessió dels caiacs de mar per part del Port de Calafat.

Tallers científics

Tallers científics amb experiments, observació a la lupa i/o microscopi, sessions de descoberta de la ciència i el mar, i activitats de sensibilització ambiental..

Manualitats

Manualitats i tallers reciclant materials.

*Precaucions per COVID:

Les activitats es desenvoluparan totes a la platja del Port de Calafat a l’aire lliure o en carpes obertes per totes bandes, respectant les distàncies mínimes establertes. Per tal d’ajustar-nos a la nova normativa, es faran grups bombolla segons marqui la normativa actual. En tot moment es disposarà d’espais per a rentar-se les mans i gel hidroalcòholic.

Més informació:

Dates 2022

Torn 1:
Del 27 de juny a l’1 de juliol
Torn 2:
Del 4 de juliol al 8 de juliol
Torn 3:
De l’11 de juliol al 15 de juliol
Torn 4:
Del 18 al 22 de juliol
Torn 5:
Del 25 al 29 de juliol
De l’1 al 5 d’agost
 
La resta d’agost no hi haurà casal.

Horari

De 9 a 14h.

Edats

De 5 a 14 anys.

El  requisit per als nens i nenes de p5 (cursat ja el curs escolar 2021-2022) és saber nedar i que els agradi estar a l’aigua.

Els nens i nenes de 1r a 6è de Primària cal que tinguin bona natació, per a poder realitzar amb seguretat les activitats diàries d’snorkel.

Places

56 places màxim. S’ompliran places per rigorós ordre d’inscripció (amb pagament i inscripció formalitzada)

Les famílies assistents a edicions anteriors tenen prioritat i s’obriran les inscripcions uns dies abans per a elles en agraïment a confiar en nosaltres any rere any.

Preu

90€/setmana tothom

80€/setmana per a famílies empadronades a l’Ametlla (com a part del nostre pla de foment de la cultura de mar al poble)

 • Descompte del 20% si vénen tot el mes complet (a partir de 4 setmanes ja s’aplica)
 • Descompte del 10% si vénen germans junts, si sou família nombrosa o monoparental.
 • Els descomptes no són acumulables!

El preu inclou el monitoratge i les activitats, les assegurances de RC, accidents i d’activitats aquàtiques, el material de lleure i de seguretat, i una samarreta del casal.

Perquè Plàncton és la millor opció per a la teva família?

Som Family Friendly

A Plàncton tenim tota una sèrie d’activitats pensades per a tots els membres de la família, petits i grans!

Ens encanta!

Ens encanta treballar amb infants i tenim tot el material necessari i específic per a ells i elles.

Compromís

A Plàncton busquem aproximar el mar als i les més petites per crear una generació apassionada i compromesa amb el mar.

Quins són els passos per inscriure'm al Casal d'Estiu?

 1. Fes el pagament a través de la nostra botiga online (tens les diferents opcions de productes just a continuació, a la part de sota d’aquest text!). Fins que el pagament no estigui fet no es considerarà formalitzada la inscripció. Si els apunteu diverses setmanes i voleu fer el pagament en 2 terminis, podeu mentre estigui tot pagat l’1 de juny, i en aquest cas heu de comprar les setmanes amb el preu que us pertocaria si ho compreu tot de cop igualment.
 2. Descarrega’t i omple el documents obligatoris per a formalitzar la inscripció:
  • Fitxa d’autorització de participació i d’estat de salut (.pdf .doc)
 3. Prepara tota la documentació següent en un sol arxiu PDF (si no tens clar com crear un pdf o convertir una foto en pdf, aquí teniu una eina online gratuïta i senzilla: https://www.ilovepdf.com/ca):
  • Fitxa d’autorització de participació i estat de salut.
  • Fotocòpia de la targeta sanitària (CATSalut o similars)
  • Certificat/carnet justificant de família nombrosa o monoparental, en cas de ser-ho.
  • Justificant d’empadronament o foto del dni on surti l’adreça de l’Ametlla de Mar per les famílies empadronades aquí.
 4. Omple el formulari d’inscripció online on haureu d’adjuntar TOTA la documentació per a formalitzar la inscripció.

Si teniu dubtes, més a baix us trobareu un llistat de preguntes freqüents!

Què ha de portar el meu fill o filla?

 • Motxilla
 • Banyador
 • Tovallola
 • Crema solar
 • Gorra
 • Cantimplora amb aigua (millor que siguin d’1L)
 • Esmorzar nutritiu (entrepà a poder ser ja que a l’aigua consumim molta energia)
 • Calçat d’aigua per anar pel roquer.
 • Neoprè curt (o llarg si són fredolics), ulleres i tub propis per adaptar-nos a la normativa per a la prevenció de la COVID-19. No serveixen samarretes tèrmiques, etc, ja que és un element de flotabilitat també.
 • Mascareta higiènica.

Productes Decathlon

Preguntes freqüents que ens fan les famílies

Sí, el neoprè és un element de seguretat per una banda perquè els protegeix del fred i de cremar-se l’esquena pel sol, en segon lloc perquè els dóna flotabilitat i en tercer lloc, ens ajuda a identificar-los més ràpidament a l’aigua. No es pot substituir per samarretes tèrmiques ni altres similars.

És l’equipació necessària per a fer el casal igual que duríeu patins si fos un casal de patinatge o unes bambes de futbol en el seu cas.

En prinipi amb un neoprè curt de 3 o 5 mm de gruix és suficient, però hi ha xiquets i xiquetes més fredolics (sobretot els més petits) que necessiten un neoprè llarg (en aquest cas amb 3mm és suficient). S’agraeix molt en dies de mestralada en què la temperatura de l’aigua baixa molt.

Si feu la compra abans del 10 de juny ens ho podeu encomanar a nosaltres que treballem amb la marca Cressi i us oferim el neoprè a preu de cost. Sinó, podeu anar a altres botigues de material esportiu conegudes que tingueu prop de casa (tothom sabeu de qui parlem, oi? jejeje)

També podeu comprar o vendre el neoprè de segona mà a altres famílies del casal a través d’aquest enllaç i així donar una segona vida a aquests neoprens i estalviar uns calerons.

Cal saber nedar i sentir-se còmode a l’aigua, és a dir, que el xiquet o xiqueta siguin dels que passen hores en remull, ja que cada dia farem snorkel i passem molta estona a l’aigua. No patiu si no tenen un gran estil de natació, lo important és tenir “aquaticitat” i que no tinguin por a l’aigua.

Primer de tot heu de tenir clar si la vostra família està empadronada a l’Ametlla de Mar o no, en segon lloc quantes setmanes els voleu dur.

Per exemple, si sou una família del Perelló que teniu dos fills/es i els voleu dur 2 setmanes. El preu seria de 90€/setmana i nen, però al ser germans s’aplica als dos el descompte del 10% i quedaria en 81€ per cada fill. O si sou una família monoparental de la Cala amb un sol fill, el preu seria de 80€/setmana per ser de la Cala i li aplicaríem el 10% de descompte per ser monoparental, i quedaria en 72€/setmana.

Si teniu dubtes al moment de fer la compra truqueu-nos o whatssapp al 676207887 (Eli).

Sí, al llarg dels anys hem reduït la paperassa però la que us demanem és la mínima obligatòria que ens marca el Decret 267/2016 de 5 de juliol. La documentació s’ha de tenir sempre amb antel·lació ja que hem de poder fer els grups amb temps i el primer dia de casal tenir tota la documentació impressa per si ve una inspecció de Joventut de la Generalitat.

L’idioma del casal és el català, ja que volem promoure la ciència i el lleure en català, per tant, és important que els i les participants l’entenguin bé.

Com cada any el Port de Calafat ens cedeix l’ús dels seus caiacs de mar per al casal un dia a la setmana, però sols disposen de 2 caiacs dobles i 4 individuals, així que les places són limitades. Actualment som un grup més gran que fa anys, i això ens fa organitzar l’activitat diferent. Per això l’activitat és un tastet, on ens familiaritzem en l’ús del caiac i fem jocs amb ell, però ja no fem sortides de tot el matí.

Ja sabeu que les places són limitades al nostre casal i tenim llistes d’espera cada any. A més, gestionar cada inscripció és una bona estona de feina, entre ella imprimir tota la vostra documentació com estem obligades per si ve una inspecció, i atendre les vostres consultes tant telefòniques, presencials o per correu. Per això hem decidit que ens hem de protegir una mica i:

 • Si cancel·leu com a mínim 7 dies abans de l’inici de la setmana de casal (dilluns anterior), se us retorna el 100% perquè tenim marge d’ocupar aquesta plaça.
 • Si cancel·leu entre 2 i 6 dies abans (entre dimarts i dissabte anteriors) se us retorna el 70% del pagament, i la resta es cobra en concepte de despeses de gestió.
 • Si cancel·leu el dia abans (diumenge) o el mateix dia, no se us retorna res, ja que no tenim marge per a reocupar aquesta plaça.

Ja sabeu que sempre que podem intentem ocupar les places que queden lliures però no sempre es pot i a última hora ens generen molt estrés aquestes situacions donat el gran volum de feina que tenim a l’estiu. Gràcies per la vostra comprensió.

En aquests casos us proposem que feu unes vacances en família a l’Ametlla de Mar allotjant-vos a l’urbanització de Calafat on es fa el casal. Teniu 3 opcions de la nostra confiança gestionats per famílies del casal (ens agrada fer xarxa), i que a més es troben a 5 minuts del port per a que us pogueu desplaçar a peu:

Vine a bussejar amb nosaltres!

Pots fer un bateig, un curs o, si ja tens certificat, vine a descobrir els punts d’immersió de la nostra costa. 

Open chat
Need help?
Hello!
Can we help you?